blank

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da status grada znači mnogo onima koji dolaze i investiraju, te čestitao rukovodstvu Dervente na ovom novom uspjehu.

blank
“Grad Derventa znači da ima sređeniju administraciju nego druge lokalne zajednice, korektniji odnos prema poslovanju i to je sve pokazala administracija. Ovaj grad ima perspektivu za dalji razvoj”, rekao je Dodik novinarima poslije sastanka sa Miloradom Simićem, prvim čovjekom najmlađeg grada u Republici Srpskoj.

blank

On je dodao da postoji jasna procedura kako se može dobiti status grada, a Derventa je to ispunila dok neka druga mjesta, koja to žele, nisu.

“U svakom slučaju ovdje se govori o tome da morate da uložite napore u to, mi smo prepoznali napor koji je ovdje uložen”, dodao je Dodik.

Dodik je čestitao rukovodstvu Dervente i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u dobijanju statusa grada.

“Moj imenjak je jutros ustao kao načelnik, a večeras je već gradonačelnik. To nije mala promjena”, rekao je Dodik i dodao da Derventa sada izgleda bolje nego prije petnaestak godina, kada je bio razrušen grad.

On je napomenuo da se do 2000. godine ovdje nije ništa dešavalo, osim što su ljudi odlazili i smanjivao se broj stanovnika, a da je dolaskom ove garniture koja je vodila opštinu na čelu sa Simićem Derventa krenula naprijed i došla do statusa grada.

“Ovo je satisfakcija svima njima i nama, prije svega njima lično, jer je ovo mjera jednog uspjeha”, rekao je Dodik.

blank

blank
Sastanku Dodika sa Simićem u zgradi lokalne samouprave prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o gradu Derventa, pa je ova lokalna zajednica i zvanično dobila status grada. 

 

blank