blank

Dopredsjednik RS Josip Jerković, predsjednik kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić, vijećnik kluba Hrvata u Vijeću Naroda Davor Čordaš sastali su se 06. 02.2020. sa predstavnicima udruge za povratak građana, Regionalni razvoj i zaštitu okoliša – Ivanjska Markom Majdandžićem i Ljubomirom Majdandžićem.

Na sastanku se razgovaralo o izgradnji autoputa Banja Luka – Prijedor. Predstavnici udruge su izrazili nezadovoljstvo predloženim planom izgradnje autoputa te izradili skicu u kojoj su predložili alternativnu trasu izvan naseljenog dijela čime bi se izbjeglo rušenje kuća, gospodarskih zgrada i postojeće infrastrukture.

blank

Dopredsjednik Jerković je izvijestio predstavnike udruge da je upućen dopis Ministarstvu saobraćaja i veza RS po pitanju Plana parcelacije i da su odgovorili kako je u tijeku izrada Plana parcelacije za navedeni autoput. Po izradi Nacrta plana parcelacije, zakonska obaveza je da se izvrši javni uvid i organizira javna rasprava. Tada će svi zainteresirani imati uvid u predloženu trasu i moći će dati svoje primjedbe i sugestije.

Naime, u dopisu stoji da se Plan ne može usvojiti dok se ne odgovori na sve primjedbe dobivene tokom procedure i ne usuglasi konačno rješenje.

Kabinet dopredsjednika RS

blank