blank
Dr. Davor Pranjić susreo se s Državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonkom Milasom. 
 
Tijekom sastanka, razgovaralo se o važnim temama za Hrvate u Bosni i Hercegovini, kao što je pitanje opstanka i ostanka hrvatskog naroda na ovim prostorima, ali i projektima koji će mlade ljude potaknuti na ostanak i borbu za kvalitetan život u svojoj državi. 
 
Na sastanku je bilo riječ i o stipendijama od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske prema entitetu RS, a koje bi pomogle hrvatskim studentima na području RS – a, kako u obrazovanju, tako i u stvaranju mladoga, stručnoga kadra osposobljenog za rad. 
blank
 
Bosna i Hercegovina je prepoznatljiva kao zemlja sa značajnim energetskim resursima, kako konvencionalnim tako i obnovljivim, pa su tako projekti obnovljivih izvora energije sa ciljem poboljšanja i jačanja okvirnih uvjeta za bolje korištenje obnovljivih izvora energije, bile teme o kojima se potanko govorilo.
 
Također, BiH posjeduje prirodne resurse i uvjete koji stvaraju vrhunsko okruženje za poljoprivrednu proizvodnju, uključujući raspoloživost radne snage, zemljišta i drugih prirodnih resursa, kao i pogodnu klimu, pa su projekti proizvodnje prehrambenih sirovina i robna razmjena, bile neizostavne teme ovoga sastanka. 
 
Razmjena mišljenja i planovi za buduće zajedničko djelovanje motivirajući su čimbenici koji nas guraju naprijed. 
 
 
blank