blank

Velika čast je biti na listi SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali i odgovornost. Trebamo biti svjesni da samo radom, trudom, upornosti, zalaganjem i neprestanom borbom za bolje sutra možemo svi zajedno doprinijeti da naša djeca imaju bolju budućnost i bolje uslove za život, a cilj nam je da naša djeca žive, školuju se i rade u stabilnoj Republici Srpskoj, ističe kandidat za narodnog poslanika iz Broda u Izbornoj jedinici 4 Dragana Vukman.

„SNSD je jedna velika porodica,koja je uvijek uz svoje građane bez obzira gdje se nalaze, u ovu veliku porodicu svako je dobro došao i svakome su vrata otvorena.Kao žena i majka, svjesna sam da je politika trnovit teren, ali ako možemo nešto unaprijediti i dati svoj doprinos za bolje sutra, spremna sam na to. Svi zajedno trebamo i moramo podržati opstanak Republike Srpske, uz gospodina Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske, i gospođu Željku Cvijanović – srpskog člana Predsjedništva BiH“, kaže Vukman.

blank

X8 Dragana Vukman – kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Jer volimo Srpsku!

„Kao osoba koja radi već 16 godina u realnom sektoru, čije poslovanje svakako unapređuje privredu i društvo naprijed, smatram da zajedno možemo nastaviti sa unapređenjem životnog standarda svih građana Republike Srpske, sagledano sa svih aspekata. Veliki gradovi imaju više opcija, mogućnosti i prilike su daleko veće i šire u odnosu na manje gradove i zajednice. Zbog toga treba da se čuje glas iz svih dijelova Republike Srpske. Ja neću pričati o izgrađenim putevima, bolnicama, školama, autoputevima, to narod jasno vidi, i onaj ko to priznaje, a i onaj ko to ne želi glasno da kaže. Svi mi kao obični građani svjesni smo toga u svakodnevnom životu“, kaže ona.

blank

Podsjeća da smo vidjeli da Vlada RS konstantno povećava plate, penzije, omogućava studentima stipendiranje, utiče na niske cijene studentskih domova ili čak besplatne domove i slično.

„Mi, konkretno, u manjim lokalnim zajednicama, pored onoga za šta se Vlada izborila i omogućila građanima cijele Republike Srpske, želimo da unaprijedimo svoje gradove, a to prije svega podrazumijeva subvencije i podsticaje za novootvorene firme, ali i za firme koje već egzistiraju, a sve to kako naši građani ne bi bili prinuđeni da napuštaju svoje domove i gradove, te odlaze za boljim uslovima života. Cilj nam je da naši muževi, očevi, sinovi budu uz svoje porodice i da gledaju odrastanje svoje djece“, poručuje biračima.

blank
Dragana Vukman iz Broda

Ona poručuje da svi moramo ozbiljno shvatiti potrebu opstanka Republike Srpske.

„Navešću svoj lični primjer, naizgled davne 1991. godine sam, kao dijete od 9 godina, zajedno sa svojom porodicom bila primorana da napustim svoj rodni grad, Zavidoviće. Osjetivši na svojoj koži tragove rata, moji roditelji su bili dovoljno jaki i hrabri da krenu ispočetka, kao što narod kaže “od nule“. Tako smo završili u Modriči, formirali svoje živote i izgradili sve ispočetka. Ali sudbina nas žena je takva, da nikada ne znamo gdje ćemo završiti. Tako da sam, pronašavši srodnu dušu, udala se u Brod i opet krenula ispočetka. I sve to nije ni teško ni mrsko, sve to nas ojača da hrabro i podignute glave koračamo naprijed u budućnost kao formirane i izgrađene ličnosti, i privatno i poslovno.

Sve to je lako i moguće uz prisustvo prijatelja i korektnih kolega, te nesebičnu pomoć i podršku ćerke srednjoškolke Anastasije Vukman, koja nam kao odličan učenik i đak generacije daje vjetar u leđa, ali svakako i podršku supruga Mile Vukman, koji je inžinjer elektrotehnike, sa 18-godišnjim radnim iskustvom u realnom sektoru,te koji je zaposlen u poslednje 2 godine na mjestu starješine  Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Brod.

blank
Sa suprugom Mile Vukman

Biografija

Dragana (rođena Rakić) Vukman, rođena 24.09.1982. godine u Zavidovićima. Obrazovanje: diplomirani ekonomista. Radno iskustvo: 2006. – danas – u preduzeću Fructa Trade d.o.o. Derventa, PJ Brod. Trenutno obavlja poslove rukovodioca poslovne jedinice. U braku, majka jednog djeteta.

PN

blank