blank

Genaralni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, Đoko Mihajlović, preminuo je sinoć u Banjaluci gdje je bio u UKC RS na liječenju od posljedica korona virusa.

Ovaj humanista koji je gotovo do posljednjeg dana života pokušavao je da pomogne drugima, a prije petnaestak dana je pozvao i organizovao volonterske servise širom Republike Srpske kako bi se dostavljali obroci za najstarije i najugroženije građane.

blank

Kolege i prijatelji iz Crvenog krsta Republike Srpske potresnim postom na društvenim mrežama su se oprostili od Đoke Mihajlovića.

– Sa velikom tugom i žaljenjem obavještavamo da nas je napustio naš Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske. Zatečeni su svi, rodbina i saradnici, volonteri i sve radne kolege iz cijele strukture Crvenog krsta u BiH. Tužne vijesti ne biraju vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, često sasvim iznenada, ali gubitak dragih ljudi ostavlja zauvijek trag kod svakoga od nas.

Dok svakodnevno naša mreža volontera i zaposlenih ulaže ogromne napore na prevenciji širenja zaraze od korona virusa, naš generalni sekretar je izgubio svoju posljednju bitku. Humanista, prijatelj, crvenokrstaš, sve je to bio naš generalni sekretar. Ne postoje riječi da ublaže ovu vijest.  Mi, njegovi saradnici, ostajemo da slijedimo misiju Crvenog krsta, koju je uvijek prenosio na sve nas. Vaša djela živjeće vječno. Beskrajno tužni što smo Vas izgubili. Ponosni što ste bili dio nas. Neka Vam je vječna slava i hvala za sve! Vaš Crveni krst Republike Srpske – stoji u poruci Crvenog krsta Republike Srpske.

blank