HUMANOST U VRIJEME VIRUSA KORONA NE POZNAJE GRANICE

0
982
blank
blank

Značajna pomoć koja se sastoji od rukavica, maski i dezinfikacionih sredstava, koja će preventivno pomoći u sprečavanju širenja virusa korona stigla je  policiji, graničnoj policiji i carinicima, zdravstvenim radnicima i drugim građanima BiH i RS od humanih ljudi iz Beča i Gradiške.

Ključna osoba u ovom „transferu dobrih djela“ je rođeni Dervenćanin nastanjen u austrijskoj prestonici  Franjo Blažević. On se kroz humanitarni rad – odnosno kroz akcije za siromašne porodice u Derventi upoznao sa Snježanom Hrvačević iz Gradiške, karitativnom radnicom , te je tako započela njihova saradnja koja se nastavlja i u ovom vremenu pandemije korona virusa.

blank

Snježana sa pripadnicima Granične policije 

Snježana kaže da ih je  povezao zapravo dragi Bog kako bi bili u službi onima kojima je pomoć potrebna.

Franjo već nekoliko godina sarađuje sa Wolfgangom i Elisabeth iz Caritasa Bečke nadbiskupije na razne načine pomažući rodni kraj. U tomu mu svesrdno pomaže Snježana, inače poduzetnica, ali i osoba koja voli i daje se za karitativni rad, posebno  pri župi Sv. Roka u Gradiški.

Tako je bilo i ovoga puta, kako nam je ispričala Snježana, nova donacija medicinske opreme počela je stizati poslije Nove godine te su njom, kao i ranije, u nekoliko slučajeva, već pomagali Univerzitetski klinički centar Banja Luka i odjel ginekologije u Opštoj  bolnici Gradiška.

blank

„Ova oprema trebala je ići za Mostar – u Sveučilišnu kliničku bolnicu, ali je to ovdje zaustavljeno jer je zaista potrebno svima zbog nestašice. Ja se samo mogu zahvaliti Franji Blaževiću, koji je svu ovu opremu uspio nabaviti u Beču i dopremiti ju ovdje kod nas. Uručujemo opremu svima: bolnicama, institucijama, župama, običnim ljudima i to radimo u kontinuitetu, ne samo sada kada vlada pandemija korona virusa“, ispričala je Snježana i dodala narodnu „Nije kome je namijenjeno, nego komu je suđeno“.

blank

Snježana, koja nam je dostavila i sve dopise koji transparentno prikazuju dostavljene donacije, u razgovoru je još poručila kako se, sa vjerom u Boga, trebamo međusobno pomagati i činiti sve što je u našoj moći kako bismo bili u službi dobra.

Dio donacija 

Centru za dojku Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka 5. februara je donirano 14 paketa nesterilnih rukavica u pakovanju od 1000 kom.

blank

blank

Na molbu predsjednice  Republike Srpske Željke Cvijanović 17. Marta donirali smo medicinske rukavice /17. 000 kom), namjenjenih za radnike Instituta za javno zdravstvo i Republičku upravu za inspekcijske poslove.

blank

Županijskoj bolnici „Orašje“ je 18. marta poklonjeno 20.000 kom rukavica i druge medicinske opreme za interno odjeljenje.

blank

 

Policijskoj upravi Gradiška 21. marta je donirano 3.500 kom sterilnih rukavica i dva pekata dezinfikacionih sredstava, a Policijskoj stanici Derventa 23. marta 4.400 KOM rukavica, jedan paket maski i dva paketa dezinfikacionih sredstava.

blankblank

Na zahtijev dr.Stanislava Lekić int.onkolog uručili smo donaciju medicinskih rukavica 14. 000 kom Kliničkom  centru Banja Luka- Odjeljenje onkologija – za dojku.

Ministarstvo sigurnosti BiH je na zvaničnoj stranici objavilo da je Granična policija BiH dobila 29.000 zaštitnih rukavica i dezinfikacionih sredstava za pripadnike granične policije u Brodu i Gradišci, koje je osigurala humanitarna organizcija Caritas iz Beča, a donaciju je predala Snježana Hrvačević.

 Posavske novosti

blank