blank

U prethodna dva dana, za Socijalističku partiju Brod, veže se medijski potres, plasirana je neistina od strane nekolicine, prethodno ISKLЈUČENIH ČLANOVA, koji su sa ciljem pribavljanja lične koristi kroz formiranje skupštinske većine, van formalnih stranačkih organa, bez prethodno provedenih propisanih radnji i mimo partijskog protokola, plasirali informaciju o izglasavanju nepovjerenja postojećem partijskom rukovodstvu, objavljeno je na fejsbuk profilu partije. 

ISKLjUČENI ČLANOVI su vlastitim činjenjem pokazali nisu dosljedni da budu članovi Socijalističke partije, što nakon provedene procedure utvrđivanja i odlučivanja, potvrđuje Izvršni odbor Glavni odbor Socjalističke partije.

U svrhu pojašnjenja Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije napisao je demant koji prenosimo u cjelosti:

PREDMET: Saopštenje za javnost

Demantujemo navode koje su prenijeli elektronski mediji – Vijest o navodnoj smjeni rukovodstva Socijalističke partije u Brodu i radi pojašnjenja potvrđujemo sledeće:

  1. Navedene tvrdnje i događaji su ishitrena i nervozna reakcija nekoliko prethodno isključenih članova Socijalističke partije u Brodu – Igora Jeremića, Gorana Hadžića i Miroslava Crepulje.
  2. Odmetnuta grupa je u više navrata grubo narušila stranačke norme: Statut Socijalističke partije, kao i postignute obavezujuće sporazume sa koalicinom partnerima o čemu je upoznat Glavni odbor Socijalističke partije.
  3. Odmetnuta grupa je mimo znanja rukovodstva i u svrhu pribavljanja pojedinačne lične koristi i uticaja dogovarala aranžmane i obećavala lojalnost strankama sa kojima nemamo nikakvu verifikovanu saradnju.
  4. Demantujemo iznesene tvrdnje koje se pominju u spornom tekstu, te vas obavještavamo da je predsjednik optšinskog odbora Socijalističke partije i član Glavnog odbora Miloš Stanišić i potpredsjednik OO SP Brod Zoran Predojević članovi pomenutih organa i potvrđujemo puni legitimitet istih.“

blank

 

blank