blank

U Derventi je otvorena samostalna izložba slika Goran Bijelića povodom 20 godina njegovog stvaralaštva.

blank

Izložba 20 slika postavljena je u Galeriji Centra za kulturu u Derventi.

“Izložio sam slike koje su nastale prije 20 godina i one od prije mjesec dana. Tehnike su razne, u zadnje vrijeme radim akrilikom, ima ulja, akvarela i kombinovane tehnike. Prvu sliku koju sam uradio je Presveta Bogorodica i jedan pejzaž, i one su, takođe, predstavljene na izložbi”, rekao je Bijelić novinarima.

blank

On je naveo da u planu ima izlaganje i u drugim opštinama, ali da je epidemija virusa korona pomjerila te planove za neko novo vrijeme.

“Ove godine nigdje nisam izlagao. Ranije sam imao tri u mjesecu, od Doboja, Teslića i Dervente. Do sada sam imao deset samostalnih izložbi, i bio učesnik na brojnim kolektivnim izložbama. Lično sam zadovoljan, ne gledam umjetnost kroz finansijski dio. Može se prodati slika i živjeti od toga, zadovoljan sam”, kaže Bijelić.

blank

On je zahvalio direktoru Centra za kulturu Derventa Jelenku Živkoviću, koji ga je motivisao da značajan jubilej obilježi u ovom gradu, gdje je i ranije izlagao.

Bijelić je rođen 1984. godine u Doboju. Od ranog djetinjstva volio je da crta i otkriva tajne boja. Bavi se slikarstvom, ikonopisom i vajarstvom.

Učio je slikarstvo od profesora Branislava Višta, koji je tokom školovanja otkrio njegov talenat. Uticaj na njegovo slikarstvo imao je i akademski slikar Savo Petković, koji mu je dao određene smjernice u koloritu, pespektivi i jednostavnijem načinu izražavanja u prostoru.

Izložba će biti otvorena do 27. maja. 

Posavske novosti 

 

blank