blank

Rukometni klub Derventa angažovanjem Nikole Kneževića, igrača koji je dijete banjalučkog Borca, a igrao je i u Slogi iz Doboja, kompletirao je igrački kadar za novu prvoligašku sezonu u Srpskoj.

Knežević, koji je već upisao prve minute za Dervenćane minulog vikenda kada su slavili u Istočnom Sarajevu, kaže da je do saradnje došlo sasvim slučajno.

„Odlučio sam da se vratim kući u Banjaluku nakon epizode u Doboju i završim poslednju godinu fakulteta. Bilo mi je jako teško stizati te obaveze uz nastupe i treninge u Premijer ligi BiH. Sloga mi je nudila nastavak saradnje, imao sam još nekoliko poziva od čelnika ekipa premijerligaških kluba, ali odluka je bila već donesena. Nešto se moralo žrtvovati, a u ovom slučaju to je bio nažalost rukomet, na tom nivou“, kaže Knežvić, te dodaje da je onda iznenada stigao poziv iz Dervente.

blank

„Kontaktirao me je Slaven Šmulja, predsjednik kluba. Moram priznati da me je „kupio“ sa normalnim i opuštenim razgovorom, vidio sam odmah kako stvari u klubu funkcionišu i on mi je dosta toga pojasnio“, govori Knežević, koji dodaje da je igrao sa Brankom Mišanovićem nekoliko sezona, te da dosta momaka iz Dervente lično poznaje.

„Sve u svemu, mislim da je bila dobra odluka, da ne ispadam iz takmičarskog ritma, da treniram i igram utakmice, jer sam daleko od kačenja patika od klin.“

Knežević ističe da je susret sa Slavijom imao dosta tehničkih grešaka i brzopletosti, nakon čega su se na poluvremenu presabrali i utakmicu dobili na iskustvo, ali već za vikend slijedi novi izazov.

blank

„Sigurno da nam ova pobjeda puno znači. Pokazali smo karakter, vratili se iz velikog minusa i uvijek je dobro započeti takmičarski dio pobjedom. Naš naredni rival je Kotor Varoš, ekipu koju ne znam puno, osim da imaju dosta oscilacija u igračkom kadru, dosta igrača odlazi, vraća se, podmlađuju ekipu. Ono što mogu očekivati naši navijači, pogotovo na domaćem terenu, jeste borba i  isključivo pobjeda“, jasan je Knežević.

S. ŽIVANIĆ 

blank