blank

 U Derventi je danas promovisana knjiga “Kvalitet predškolskog kurikuluma i cjelovit razvoj djeteta” autora Gordane Simić, koja je rezultat njenog jednogodišnjeg istraživanja u okviru magistarskog rada na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

blank

Simićeva, koja je i direktor Predškolske ustanove u Derventi, istakla je da je ovo njen skromni doprinos predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

“Drago mi je da su moj trud prepoznali lokalna zajednica, gradonačelnik, Ministarstvo prosvjete i kulture, Republički pedagoški zavod, te izdavač knjige i organizator promocije – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske”, rekla je novinarima Simićeva.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić rekao je da ova ustanova, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, te Republičkim pedagoškim zavodom već godinama aktivno učestvuje u predškolskom vaspitnom sistemu.

blank

Đenić je rekao da je Zavod izdao određeni broj monografija i knjiga koje se tiču predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a među njima je i “Kvalitet predškolskog kurikuluma i cjelovit razvoj djeteta” Simićeve.

“Moram napomenuti da je riječ o knjizi koja je dobila veoma visoke ocjene naših recenzenata i upravo zbog toga sam ubijeđen da će biti od velike koristi svima onima koji se bave proučavanjem predškolskog vaspitnog sistema”, rekao je Đenić.

Recenzent Nataša Cvijanović istakla je da ovakvi radovi mnogo doprinose unapređenju kvaliteta cjelokupnog sistema vaspitanja i obrazovanja.

“Veoma je veoma značajno to što se fundus stručne literature povećava radovima domaćih autora”, rekla je Cvijanovićeva, koja je i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministrastvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić rekao je da je rijetkost da se neko odvaži na pisanje i izdavanje stručne literature.

“Sve je manje pisane riječi, a sve je veća upotreba telefona. Ovakvi projekti uvijek nailaze na moju punu podršku, kao i podršku Gradske uprave”, rekao je Simić.

Promocija je održana u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi.

 

blank