blank
U Osnovnoj školi „Gornja Slatina“ u Slatini kod Šamca završen je prvi dio projekta zamjena dotrajale stolarije.
 
Škola u Slatini je izgrađena 1966. godine i prozori od tada nisu zamijenjeni. U zimskom periodu za učenike i nastavnike prostorije su bile skoro hladne.
 
Direktor OŠ „Gornja Slatina“ Tanja Cvijanović rekla je da je zamjena stolarije urađena u okviru projekta unapređenja energetske efikasnosti.

„Stolarija je zamijenjena i to mnogo znači za sve nas, jer će u zimskom periodu učionice biti toplije, a i izgled škole je sada lјepši i reprezentativniji“ – rekla je Cvijanovićeva.

Zamjena stolarije u školi koštala je 23.000, 20.000 KM kabinet predsjednice RS Želјke Cvijanović i 3.000 KM Opština Šamac.
Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da će uskoro početi i sanacija sanitarnog čvora  i unutrašnji  radovi u Osnovnoj školi u Obudovcu, za šta je Vlada Srbije donirala 50.000 evra.
On je podsjetio da  je OŠ „Šamac“ potpuno renovirana, a u Crkvini sredstvima Vlade Republike Srbije izgrađena nova škola.
„Raduje me da će nakon završenih radova u Slatini i Obudovcu sve škole imati mnogo bolјe uslove za rad“ – rekao je Milićević.
Osnovnu školu od prvog do devetog razreda pohađa 115 učenika i dva područna odjelјenja u Srednjoj Slatini i Gajevima.
blank