blank

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ugostio je u Zagrebu dužnosnike iz BiH i veleposlanika Države Izrael Ilana Mora koji su se vratili sa studijskog putovanja u Izraelu u organizaciji izraelske razvojne agencije MASHAV te Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora te je rezultat intenzivnih konzultacija MVEP-a, izraelskog ministarstva vanjskih poslova, MASHAV-a i triju županija u BiH.

blank

Ministar Grlić Radman istaknuo je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija (Županija Posavska, Hercegbosanska i Zapadnohercegovačka) s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnos, izvijestili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Iz Županije Posavske na studijskom su putovanju i na prijemu u Zagrebu bili ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić i načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić.

Izvor: Županija Posavska

blank