blank

U prostorijama MUP-a Županije Posavske u Orašju 07. rujna od strane ministra unutarnjih poslova Željka Nedića i projekt menagera OSCE-a Andrei Šarbana potpisan Protokol o provedbi Projekta “Rješavanje sigurnosnih rizika ilegalnog posjedovanja, zlouporabe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i njihovim pripadajućom streljivom (SALW) u Bosni i Hercegovini”.

Potpisivanju protokola su nazočili i Ravnatelj policije MUP-a Županije Posavske, generalni inspektor Miroslav Živković, Načelnik ureda ravnatelja policije, glavni inspektor Davor Vidović i nacionalni projektni službenik OSCE-a Jasmin Selimović.

blank

Projektom je planirano unaprjeđenje kapacitete policijskih agencija za provedbu Strategije kontrole SALW-a u BiH u ovisnosti od njihove uloge i nadležnosti te će pružiti tehničku pomoć za razvoj ključnih strateških, taktičkih i operativnih odgovora na ilegalno posjedovanje, zlouporabu i trgovinu SALW-om, streljivom i eksplozivom. Ključno je osigurati preuzimanje odgovornosti od strane lokalnog stanovništva, povećanje znanja i sudjelovanja te podizanje svijesti o najboljim praksama i njihovoj praktičnoj primjeni i koristi u BiH.

blank

Projekt je podržan od strane donatora: Češke Republike, EU, Francuske Republike, Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške, Savezne Republike Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske i njegova primjena će trajati do 31. prosinca 2024. godine, priopćio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

Izvor: Županija Posavska 

 

blank