blank

 Iz Broda je na desetodnevno banjsko liječenje u Banju “Kulaši” kod Prnjavora ispraćeno 30 korisnika iz reda boračkih kategorija, koji su ostvarili ovo pravo na konkursu.

Na banjsko liječenje ove godine je upućeno 30 korisnika po konačnoj rang-listi, i to 11 iz porodica poginulih boraca, 13 demobilisanih boraca, četiri ratna vojna invalida, te po jedan korisnik iz porodice umrlog ratnog vojnog invalida i porodice umrlog borca, saopšteno je iz Boračke organizacije Brod.

blank

Na inicijativu Boračke organizacije za odlazak na banjsko liječenje u budžetu opštine planirana su novčana sredstva, kao budžetska stavka pomoći boračkim kategorijama.

Prije polaska u banju okupili su u sklopu Boračke organizacije gdje su im, uz lijep odmor i dobro zdravlje poželjeli predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić sa članovima opštinske boračke organizacije.

Boračka organizacija Brod i opštinski Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu od 2008. godine uspješno su ispoštovali sve ugovore sa banjama u Republici Srpskoj, a liječenje je koristilo više od 300 korisnika iz boračkih kategorija.

 

 

blank