blank

U Brodu su danas otvoreni tradicionalni Gastro susreti u okviru Devetog sajma privrede, poljoprivrede i turizma, na kojima se predstavljaju starinska i novija jela, način pripreme i posluživanja hrane, a održava se i takmičenje u pripremanju čorbanca.

blank

U pripremanju tog jela učestvuje 129 ekipa iz Republike Srpske, Srbije, Češke i Slovačke, a Gastro susrete i takmičenje otvorio je direktor brodskog preduzeća “Komvod” Boban Đurđević, koji je zahvalio svima za učešće.

blank

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić rekao je da je pozitivno iznenađen brojem ekipa koje učestvuju na Gastro susretima.

“Trudimo se da budemo dobri domaćini, da se svi osjećaju ugodno i prijatno. Trudićemo se da od ovog napravimo regionalni događaj po čemu ćemo biti prepoznatljivi, a broj sadašnjih ekipa ukazuje da idemo u dobrom pravcu”, istakao je Vidić.

blank

Juče i danas u Brodu se održava Deveti sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem učestvuje 150 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Vidić je rekao da je zadovoljan odzivom izlagača kojih je ove godine rekordan broj, te da je tražen izložbeni prostor više.

blank

On je istakao da samo ekonomski napredak Republike Srpske i svih lokalnih zajednica može da bude garant opstanka na ovom prostoru.

Direktor Turističke organizacije Brod Goran Vukojević rekao je da je Sajam jedna od četiri najvažnije manifestacije koje se održavaju tokom godine u ovoj lokalnoj zajednici.

On je dodao da Turistička organizacija, osim ovog sajma, organizuje i Ponoćni turnir u malom fudbalu, manifestaciju “Zimzo Brod” i Likovnu akvarelističku koloniju “Sava”. 

PN

blank