blank

Iz Dervente je jutros 12 djece otputovalo na desetodnevno ljetovanje u Bečiće, u okviru projekta Socijalizacija djece Republike Srpske, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Za djecu je i ove godine novčani poklon „džeparac“ obezbijedio gradonačelnik Dervente Milorad Simić, a Pekara „Ilić“ je donirala hranu za put.

blank

Ugodan boravak i uživanje na ljetovanju djeci su poželjeli Slaven Pašalić iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i direktor Centra za socijalni rad Maja Popović.

Ovogodišnja realizacija projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2021.“ počela je odlaskom Prve smjene djece na ljetovanje u Bečiće iz Republike Srpske 7. juna. 

Projekat se realizuje na osnovu člana 34 Zakona o dječjoj zaštiti, putem prava ,,zadovoljavanje razvojnih potreba djece”.

Cilj projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Posavske novosti 

blank