blank

U Brodu je danas otvoren Deveti sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem učestvuje 150 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić rekao je da je zadovoljan odzivom izlagača kojih je ove godine rekordan broj, te da je tražen izložbeni prostor više.

“Današnji dan u Brodu počinjemo Sajmom privrede, dok u Republici Srpskoj počinje predizborna kampanja povodom predstojećih izbora. Drago mi je da izborna kampanja u Brodu počinje privredom i turizmom, što je i naša poruku političkoj sceni kako ćemo se mi u Brodu odnositi prema svim nivoima vlasti”, rekao je Vidić.

blank

On je istakao da samo ekonomski napredak Republike Srpske i svih lokalnih zajednica može da bude garant opstanka na ovom prostoru.

“Na ovakvim mjestima prestaju podjele i takmičimo se u pozitivnim stvarima – ko je napravio bolji proizvod, ko je ostvario bolji rezultat i to treba da bude u fokusu privrednicima i političarima, onda će nam svima biti bolje i u Republici Srpskoj i u BiH”, rekao je Vidić.

Direktor Turističke organizacije Brod Goran Vukojević rekao je da je Sajam jedna od četiri najvažnije manifestacije koje se održavaju tokom godine u ovoj lokalnoj zajednici.

blank

On je dodao da Turistička organizacija, osim ovog sajma, organizuje i Ponoćni turnir u malom fudbalu, manifestaciju “Zimzo Brod” i Likovnu akvarelističku koloniju “Sava“.

blank

Zadovoljstvo organizacijom sajma u Brodu izrazio je Mladen Arsenović šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, istakavši da je brodski sajam organizovan na veoma visokom nivou, na čemu mogu da pozavide i veće sredine.

“Okupiti ovoliki broj izlagača veliki je uspjeh. Bijeljina će i dalje podržavati ovakve inicijative, te težiti gradnji saradnje i na ostalim poljima na dobrobit naših stanovnika”, rekao je Arsenović.

Direktor Privredne komore Doboj Srećko Stojaković, kaže da su brojni benefiti ovakvih događaja.

“Privredna komora podržava ovakve manifestacije i ovdje smo da sa našim partnerima, mađarsko-srpskom komorom iz Segedina i Regionalnom privrednom komorom iz Кikinde učvrstimo postojeću međusobnu saradnju i proširimo poslovne odnose. Organizovaćemo i radne sastanke, prezentovaćemo ponudu onoga šta naše firme proizvode. Vjerujemo u jaču saradnju naših područja” ,izavio je Stojaković.

blank

Sajamsku manifestaciji, presjecanjem vrpce, svečano su otvorili načelnik Broda Zoran Vidić, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović i zamjenik gradonačelnika poljskog grada Grodjisk Vjelkopolski Marsin Brudlo.

blank

blank

Mađarsko- srpska komora iz Segedina po prvi put učestvuje na sajmu u Brodu. Terek Đerđ predsjednik komore kaže da su izuzetno zadovoljni viđenim, te najavljuje da će na 10. jubilanom sajmu učestvovati i privrednici, članovi komore.

“Brod je veoma lijep grad, a sajam odlično organizovan. Prenijeću svoje impresije našim privrednicima”, poručio je on.

blank

Sutra, drugog dana sajma, biće održani tradicionalni Gastro susreti kao neodvojivi dio sajma u Brodu na kojima se predstavljaju starinska i novija jela, način pripreme i posluživanja hrane, a biće održano i takmičenje u pripremanju čorbanca.

Posavske novosti 

blank