blank

„Opština Šamac treću godinu zaredom provodi projekat obnove i sanacije fasada, a to će nastaviti i u narednom periodu  kako bi grad bio uređeniji i lјepši. U prethodne dvije godine obnovlјeno je 12 objekata kroz Javni poziv, a ove godine tri objekta. Ukupna vrijednost svih radova je oko 85.000 KM gdje učestvuju po 50 odsto Opština Šamac i građani“, kaže načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

blank

Milićević je dodao da se Javni poziv odnosi na vlasnike individualnih stambenih objekata, poslovne objekte i zajednice etažnih vlasnika koji se jave na Javni poziv, sledeće godine nastavlјaju sa ovim projektom obnove, te ga raduje da Šamac dobija novo ruho koje je bilo potrebno i sa aspekta izgleda grada i sa aspekta svih onih koji dolaze i žive u ovom gradu.

blank

„Šamac to zaslužuje. Nemamo dovolјno finansijskih sredstava da  tokom jedne godine objavimo Javni poziv za cio grad, nego svake godine definišemo određeni broj ulica gdje se mogu putem Javnog poziva prijaviti i dati svoje učešće od 50 odsto a ostali dio opština Šamac. I sledeće godine će u budžetu kao i prethodnih godina biti planiran iznos u ove svrhe“, kaže Milićević.

On napominje da će u konceptu obnove grada i njegovog ruha biti obnovlјen i simbol grada Stari sat koji je u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve.

Ove aktivnosti su započete prije tri mjeseca, izabran izvođač koji će izvršiti obnovu i osvjetlјenje Starog sata, a sam završetak aktivnosti se očekuje za 15 dana.

blank

Vedrana Mihalјčić načelnik Odjelјenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove ističe da se u ovoj godini obnavlјa tri objekta, dva zajednica etažnih vlasnika i jedan individualni stambeni objekat ukupne vrijednosti oko 30.000 KM, od kojih su radovi završeni na jednom objektu, drugi je u toku, a jedan će biti završen u narednih mjesec dana.

Brano Gajić predsjednik zajednice etažnih vlasnika u ulici „Gavrila Principa“ čiji je objekat u toku obnove kaže da građani ne bi sami mogli obnoviti svoje objekte, ali uz pomoć opštine Šamac mnogo je lakše.

„Zahvalјujem se Kabinetu načelnika na prepoznavanju potrebe za uređenje i obnovu fasada u gradu Šamcu. Naša zgrada je u lošem stanju, urađena je poslije Drugog svjetskog rata, ali učešćem po 50 odsto građani i Opštine možemo da je dovedemo u dobro stanje“, kaže Gajić.

Svetlana Pavlović

blank