blank

Opštinski odbor Socijalističke partije Derventa spremno dočekuje početak izborne kampanje, sve pripreme su završene na vrijeme i naša očekivanja su osvajanje najmanje četiri odbornička mandata, rekao je predsjednik OO SP Derventa Slaven Gojković na konferenciji za novinare koja je održana danas u prostorijama partije.

“Na vrijeme smo formirali listu od 34 kandidata koja je potvrđena u Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Očekujemo da kroz izbornu kampanju imamo fer i korektan odnos sa svim učesnicima u izbornoj kampanji. Vjerujemo u dobre izborne rezultate i dosadašnje pripreme idu ka tome“, kaže Gojković, koji je i nosilac odborničke liste.

Ističe da je izborna lista podmlađena i da učestvuje znatno više „novih imena“.

blank

“Na listi je 1/3 kandidata koji su učestvovali u prethodnim izbornim ciklusima, a 2/3 su nova imena, sa prosječnom starosti kandidata 42 godine. Zastupili smo cijeli prostor naše opštine, možemo reći da imamo po mjestima zastupljene kandidate. To nam daje za pravo da očekujemo dobar rezultat i to mnogo bolji nego prethodnih izbora. Ispunili smo i druge uslove potrebne da lista kandidata bude što kvalitetnija”, dodaje Gojković.

Prema njegovim riječima na proteklim Opštim izborima Socijalistička partija je  imala više glasova nego lokalnih izbora 2016. godine, kada su osvojili dva odbornička mjesta.

“Cilj nam je 4 odbornička mjesta. Na nama je da se potrudimo i ostvarimo taj cilj. Mišljenja smo da je sada direktna komunikcija bolja nego masovna okupljanja. Daleko bolje možemo čuti naše građane u direktnim kontaktima i lakše doći do realizacije njihovih potreba. Svi politički subjekti rade na tome da animiraju članove i simpatizere da izađu na izbore “, dodao je Gojković.

On navodi da je Socijalistička partija potpisala sporazum o podršci, odnosno zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Derventa Milorada Simića i da se veoma odgovorno odnose prema takvom sporazumu.

blank

“Socijalisti duži niz godina učestvuje zajedno u vlasti sa aktuelnim nosiovcem vlasti u Derventi  SNSD-om i načelnikom opštine Miloradom Simićem. Dali smo značajan doprinos razvoju Dervente, dali smo podršku realizaciji brojnih projekata na seosokom i gradskom području. Nikada niko nije zadovoljan 100 posto, ali zato ima mjesta za unapređenje saradnje i dogovaranje“, rekao je Gojković.

 

 

blank