blank

Nenad Simić iz Dervente biće predsjednik Srpskog književnog kluba “Vihor” i u naredne četiri godine, odlučeno je na Izbornoj skupštini kluba.

Simić je dužnost predsjednika Kluba obavljao od 2018. godine, a bio je jedini kandidat za ovu funkciju.

blank

Poslije reizbora, Simić je zahvalio na ukazanom povjerenju članovima kluba, te Upravnog i Nadzornog odbora, navodeći da je saradnja sa njima bila veoma dobra.

“Zajedno smo činili mnogo toga da naš klub bude prepoznatljiv u gradu, ali i van granica Republike Srpske”, rekao je Simić nakon sjednice.

On je zahvalio Gradskoj upravi i Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti, kao i svima koji su u protekle četiri godine podržavali rad Kluba.

blank

“Na sjednici smo usaglasili i nastavak provođenja tradicionalnih manifestacija kao što su Međunarodni ilindanski pjesnički susreti `Prljača` i `Vihorovo stihovanje`, te promocije knjiga i druge aktivnosti”, rekao je Simić.

Prema njegovim riječima, Klub je poslovao pozitivno i u skladu sa zakonskom regulativom.

„Već su u toku aktivnosti na organizaciji Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača“. Raspisan je nagradni konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda i radovi se primaju do 10. jula. Imamo već dobar odziv pjesnika i očekuje se značajan broj učesnika na manifestaciji“, kaže Simić.

Članovi Skupštine podržali su izvještaj o radu za prethodne četiri godine, finansijski izvještaj, kao i plan aktivnosti za naredni period.

blank

U izvještaju o radu navedeni su sve manifestacije koje je Klub organizovao sa detaljima i učesnicima, događaji na kojima su predstavnici Kluba prisustvovali, pomenute su institucije, organizacije, udruženja, preduzeća i pojedinici sa kojima je saradnja uspostavljena.

blank

Izabrani su i članovi Upravnog odbora u sastavu Milorad Đurđević, Biljana Dobrilović i Neda Đukić Borojević, a Jasmina Radanović, Slobodan Lejić i Marica Pećić su imenovani za članove Nadzornog odbora.

Sjednici Skupštine kluba prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Bojan Radanović i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

PN

blank