blank

Književniku Nenadu Simiću iz Dervente danas je uručena Povelja sa srebrnom medaljom za drugo mjesto na Međunarodnom književnom takmičenju “Zlatni zmaj” za najbolje aforizme.

Simiću je dodijeljena i Povelja počasnog člana Udruženja srpskih književnika Slovenije za dugogodišnju požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanju srpskog nacionalnog dostojanstva, tradicije, kulture i jezika.

Priznanje je Simiću u Derventi uručio predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić.

blank

Gajić je rekao da Derventa ima vrsne pjesnike i književnike, među kojima je i Simić sa kojim imaju veoma dobru saradnju.

“Vjerujem da će naša saradnja i u narednom vremenu biti još bolja, sadržajnija i na dobrobit Srba u Republici Srpskoj i Sloveniji. Osim na polju kulture, značajnu podršku i saradnju imamo i u oblasti medija”, rekao je Gajić, koji je i predsjednik Udruženja srpskih književnika u Sloveniji.

On je dodao da Savez sarađuje sa Srpskim književnim klubom “Vihor” iz Dervente, sa kojima su realizovali i Međunarodni književni konkurs “Pesnikova duša” na kojem je učestvovalo 59 autora iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske. 

blank