blank

Nakon što je u avgustu 2020. godine, humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ pokrenula humanitarnu akciju “Poziv po poziv, ciglu po ciglu” za izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Dragojević iz Dervente, ovog proljeća započeli su i radovi na njenoj izgradnji.

Samohrana majka iz Dervente Željana Dragojević i njeno šestoro djece, dobiće novi krov nad glavom. Staru trošnu kuću, zamjeniće novim domom dostojnom svakom čovjeku koji je već uveliko u izgradnji.

blank

Nada se ova samohrana majka, koja već dvije godine i radi, da će se u ovoj godini useliti u svoj novi dom sa svojim mališanima. Da će to tako biti, kažu i iz organizacije „Srbi za Srbe“.

“Lokalna zajednica je od početka akcije uz nas, a sva saradnja je bila efikasna od početka. Vrijednost kuće je oko 90.000 KM, a sve će zavisiti od cijena materijala i podrške koju su najavili i lokalni privrednici”, rekao je Saša Vignjević, sekretar Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” u Republici Srpskoj.

Po pokretanju ove akcije, priključio se i grad Derventa, koji dodijelio jedan od opštinskih placeva u Novom naselju.

Izgradnju novog doma, obišao je i gradonačelnik  Simić, izrazivši svoju zahvalnost humnanitarnoj organizaciji koja je pokrenula ovu priču, ali i svima koji su pomogli ili će tek pomoći.

blank

“Nadamo se da će do kraja avgusta kuća biti useljiva. Lokalna zajednica je sa udruženjem Srbi za Srbe ovu ideju podržala sa 8.000 maraka i ovo je prilika da se njima i donatorima, među kojima su i derventski privrednici, posebno zahvalim. Drago mi je da smo naišli na ovaj tim”, rekao je Simić.

Inače, „Srbi za Srbi“ u toku ove godine izgradiće u Srpkoj pet kuća za porodice koji žive u teškim uslovima.

TV K3

 

blank