blank

Velika sala Centra za kulturu Derventa bogatija je za 240 novih stolica za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 60.000 KM.

Novi enterijer Centra za kulturu danas je obišao načelnik opštine Derventa Milorad Simić i saradnici, kao i odbornici Skupštine opštine Derventa. 

“Danas slavimo veliko zadovoljstvo u Centru za kulturu, koji je još uvijek poznat i kao Dom vojske. Naime, u BiH postoje tri ovakva objekta i Derventa je počašćena što ga ima. Prije šest ili sedam godina uložili smo značajna sredstva da ovaj objekat u određenoj mjeri rekonstruišemo, s tim da se iz godinu u godinu trudimo da nešto poboljšamo“ , rekao je Simić.

blank

Simić je rekao da će u budžetu za 2020. godinu biti planirana novčana sredstva za kupovinu još 60 stolica. 

Direktor Centra za kulturu Jelenko Živković zahvalio se načelniku opštine i opštinskoj upravi što su prepoznali potrebu da se stare stolice zamijene modernijim.

“Nakon 40 godina  dobili smo 240 novih stolica. Ovo je dokaz da podrška i razumijevanje od strane lokalne uprave ne izostaje,rekao je Živković ističući da ovu ustanovu posjeti 30.000 ljudi tokom godine.

Živković je dodao da je za 40 godina postojanja ustanove kroz objekat prošlo oko milion i po ljudi.

„Što se tiče manifestacija, u godini imamo više od 200 aktivnosti, tako da je ustanova stalno u punom kapacitetu,  rekao je Živković.

Preduzeće “Niweks” d. o.o Derventa obavilo je isporuku i postavljanje stolica. 

Posavske novosti

blank