blank

Organizacija PH International u okviru programa „Socijalizacija s pravom“ – PSP u Federaciji BiH kojeg financira Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Odjela za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i za provođenje zakona objavila je Javni poziv za sudjelovanje u aktivnosti „Mini grantovi za male projekte u lokalnoj zajednici.

Na Javni poziv se prijavila 31 škola, a članovi Savjetodavnog vijeća PSP-a imenovani od mjerodavnih institucija obrazovanja i unutarnjih poslova zajedno s predstavnicima PH International odabrali su 14 najuspješnijih projekata za financijsku potporu programa „Socijalizacija s pravom i prevencije maloljetničke delikvencije“. U Županiji Posavskoj odobrena su dva projekta.

blank

Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak s voditeljicom projekta Afroditom Jeličić odobren je projekt „Kreativni kutak“, a Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša iz Vidovica, s voditeljicom projekta Senijom Čolić odobren je projekt pod imenom „Igraj se sa mnom“. – Učenicima i voditeljicama projekata iskreno čestitam na odlično obavljenome poslu i nadam se da će nastaviti sa ovako uspješnim radom, ističe ministarica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić.

-U našoj školi nedostajao je prostor u kojem učenici mogu boraviti kada nemaju nastavni sat ili kada moraju čekati prijevoz, a također bi ga mogli koristiti i u izvannastavnim aktivnostima. Zamislili smo i željeli ostvariti takav prostor u našoj školi koji bi bio takav da u njemu svi učenici naše škole rado provode svoje slobodno vrijeme. Naš tim čine učenici škole, njihovi profesori i roditelji te policijski službenici. Za kreiranje projekta je zaslužna profesorica njemačkog jezika Afrodita Jeličić uz podršku formiranog tima kojeg su činili kolege Svjetlana Kesedžić pedagoginja, Katarina Lubina prof. hrvatskog jezika, Josip Paradžik prof. informatike i tehnike, Zlatko Erceg domar te učenici 3.a, 4.a i 4.b,policijska službenica Monika Jelas te roditelji iz Vijeća roditelja. Kreativni kutak naše škole opremljen je s dva kauča, tri stola i deset stolica, televizorom i laptopom, dvjema magnetnim pločama, trima policama za knjige, knjigama za čitanje i korisnu literaturu te učeničkim kreativnim radovima, pojašnjavaju iz Srednje škole u Odžaku.

blank

-Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Vidovica, s voditeljicom projekta, nastavnicom engleskog jezika Senijom Čolić, se prijavila sa temom „Igraj se sa mnom!“. Projekt je odobren i dobio je financijsku podršku programa „Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije“. Ovim projektom su učenici osmog i devetog razreda, svojim doprinosom pomogli da se u dvorištu škole postave i urede ljuljačke i igralište kako bi djeca imala sigurno i lijepo igralište za igru. Na taj način aktivnost doprinosi pozitivnim promjenama u lokalnoj zajednici, razvoju vještina liderstva kod mladih, većoj društvenoj uključenosti mladih, promoviranju pozitivnih modela ponašanja i promoviranju vladavine prava, izvijestili su javnost iz OŠ u Vidovicama.

Izvor: Županija Posavska

 

blank