blank

Šahovski klub “Crvena zvijezda” iz Obudovca organizovao je 27. turnir u šahu, na kojem je učestvovalo 18 šahista iz kategorija omladinci, seniori, kadeti i pioniri, iz svih dijelova opštine Šamac.

Turnir je, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, održan u Domu kulture “Milan Jelić” u Obudovcu.

blank

Tradicionalno šahovskom turniru prisustvovao je i vršilac dužnosti načelnika za finansije Velimir Andrić.

Andrić  je rekao da opština Šamac podržava  i nastaviće podržavati takve aktivnosti, te da su Budžetom planirana sredstva za sve sportske kolektive, a između ostalog i za šahovski klub.

„S obzirom da je i veliki broj djece u različitim kategorijama zainteresovan i učestvuje u radu postižući  značajne rezultate mi ćemo uvijek stojati na raspolaganju i podržavati sve te aktivnosti“, kaže Andrić.

U konkurenciji seniora novčana nagrada od 150 KM i prvo mjesto pripali su Novaku Iličiću, druga Cvijetinu Zoranoviću (100 KM) i treća nagrada od 50 KM Nikici Joksimoviću.

Zlatnu medalјu i pehar za prvo mjesto u konkurenciji omladinaca odnijela je Dragica Simić, drugo mjesto, odnosno srebrnu medalјu Dušan Joksimović, a treće mjesto i bronzanu medalјu osvojio je Ilija Ristić.

U konkurenciji kadeta, medalјu za osvojeno prvo mjesto dobila je Helena Gajić, drugo, odnosno srebrnu medalјu, Petar Simić i treće mjesto Milenko Perkanović, koji se okitio bronzanom medalјom.

U konkurenciji pionira zlatnu medalјu osvojio je Matej Stevanović, srebrnu Bojan Vuković i bronzanu medalјu Mile Josić.

Predsjednik obudovačkog Šahovskog kluba “Crvena zvijezda” Nedo Simić rekao je da su u Domu kulture “Milan Jelić” šahisti iz Obudovca i cijele opštine Šamac imali fer igru.
Pokrovitelј manifestacije je opština Šamac.

Svetlana Pavlović

 

 

blank