blank

U Derventi je večeras održana centralna manifestacija Inter folk festa “Bosiljkovanje”, u organizaciji derventskog Kulturno-umjetničkog društva mladih /KUDM/ “Bosiljak”.

Kulturno-umjetnički rukovodilac KUDM “Bosiljak” Derventa Stana Nagradić rekla je da je ove godine održano 27. “Bosiljkovanje” i da je u programu učestvovalo oko 280 učesnika.

blank

“U programu smo imali Slovake, Rusine, Sarajlije i Banjalučane. Želja nam je bila da ove godine imam nacionalne ansamble nacionalnih manjina, neki se nisu mogli odazvati jer nisu bili dovoljno organizovani, a kada bude prilike za to i taj ćemo dio programa proširiti”, izjavila je Nagradićeva novinarima.

Ona je dodala je manifestacija promovisana u Srpcu, Doboju, Prnjavoru i Derventi.

“Imali smo prethodnih dana i koncert u Petrovu povodom slave opštine, a imali smo i koncert u Brodu u `Rafineriji nafte Brod` koja proslavlja 130 godina postojanja. Večeras je završna veče na kojoj učestvuju svi ansambli KUDM `Bosiljak` i svi gostujući ansambli”, rekla je Nagradićeva.

blank

blank

blank

Prije koncerta u sportskoj dvorani svi učesnici manifestacije prodefilovali su ulicama grada, a sve je pratilo mnoštvo publike.

blank

Osim domaćina, u programu su nastupili Rusinski ansambl “Matka” Novi Sad, Slovački ansambl “Ivan Brnjik Slovak” iz Našica, Kulturno-umjetničko društvo “Čajevac” iz Banjaluke i Radničko kulturno-umjetničko društvo “Proleter” iz Sarajeva.

Posavske novosti 

blank