blank

U organizaciji Udruženja građana ”Ljubitelji škole gitare” u gradskom parku kod sportsko-kulturnog centra u Brodu je održana druga brodska ”Mala gitarijada”.

Mladi muzičari, polaznici škole gitare, poklonili su svojim sugrađanima jedan od ljepših koncerata održanih u našem gradu.

blank

Bila je ovo prilika da brodskoj publici i ovaj put predstave rezultate rada u proteklih godinu dana. Napredak i talenat mladih virtuoza na gitari ali i harmonici  su za svaku pohvalu, a u prilog tome govori i činjenica da su svaka izvedena numera i njen izvođač dobili ogromnu podršku publike.

Čedo Latinović, voditelj brodske škole gitare, podsjetio je da su i prošle godine na sličan način brodskoj javnosti predstavili rezultate svog rada.

Pored škole gitare, u sklopu Udruženja, organizovana i škola harmonike, a ovaj put su se i oni predstavili Brođanima.

Na bogatom i uvježbanom repertoaru bile su numere poznatih domaćih pop- rok grupa, narodne muzike i kola, a na harmonici je odsvirana instrumentalna verzija ”Lambada”, grupe Kaoma.

Svoje oduševljenje drugom brodskom ”Malom gitarijadom” nije krio ni Stjepan Škvorc, predsjednik Udruženja građana ”Ljubitelji škole gitare”.

-Djeca vrijedno i naporno vježbaju  i sve ono što smo u proteklih godinu dana radili htjeli smo i na ovaj način, organizovanjem ove muzičke manifestacije, pokazati našim sugrađanima,- istakao je Škvorc.

blank

Nakon individualnih nastupa, polaznici  škole gitare, koncert su završili zajedničkim izvođenjem pjesme ”Pukni zoro”. Na koncertu su učestvovali i učenici Srednje muzičke škole iz Banja Luke, Una Šušnica i Andreas Ćurić, višestruko nagrađivani mladi muzičari koji su u duetu, na violončelu i violini, publici predstavili nekoliko numera klasične muzike.

Nakon završetka koncerta, za pruženu pomoć i podršku u organizovanju ove muzičke manifestacije, koja polako ali sigurno prerasta u tradiciju, uručene su prigodne zahvalnice direktoru preduzeća ”DM Montaža” i vlasniku kluba ”Ambar”.

Izvor: Opština Brod 

 

blank