blank

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je nakon tribine „Penzioneri pitaju – načelnik odgovara“ koju je organizovalo Udruženje penzionera  izjavio novinarima  da je u Budžetu Opštine za ovu kategoriju u ovoj godini planirana stavka u visini od 7.000 KM, te da će za narednu godinu planirati više sredstava, a u izradi Nacrt Budžeta Opštine za narednu godinu.

On kaže da će imati sastanak sa penzionerima na kome će definisati budžet.

Milićević ističe da je tribina prilika da na jednom mjestu saslušaju penzionere i daju odgovore na niz pitanja koja se tiču problematike penzionerske populacije, te da ga raduje činjenica da su uspostavili jednu vrstu dijaloga ove dvije godine i da kroz taj dijalog rješavaju one probleme koje opština Šamac sa aspekta svojih kapaciteta može da riješi.

On je napomenuo da je zadovolјan uspješnom saradnjom sa ovom populacijom apsolutno razumjevajući sve probleme, pogotovo materjalnog položaja u kojem se nalaze.

blank

“Prije tri godine naslijedili smo budžet koji nije predviđao određena finansijska sredstva za penzionere i pomoć ovoj populaciji gdje je preko 2400 penzionera. Imajući to u vidu, odlučili smo se, da prošle i pretprošle godine iz budžeta obezbjedimo sredstva za njihovo funkcionisanje. Svake godine imamo otvoreni razgovor sa njima, a i niz drugih pitanja  koji se tiču gradske i komunalne infrastrukture, te  kako oni vide dalјi razvoj opštine“, kaže Milićević.

Predsjednik Udruženja penzionera Šamac Ljubomir Čordašević ističe da je na tribini pokrenuto niz pitanja koji se odnose na socijalno ekonomske aktivnosti penzionera koji se nalaze u Strategiji koja je Udruženju vodilјa za dalјi rad, a kroz koju su sve planirali.

“Imamo 280 penzionera koji su u stanju socijalne potrebe, penzija im je manja od 210 KM. Imamo odličnu saradnju sa Opštinom koja nam pomaže. Kroz program kućne njege zajedno sa Crvenim krstom obezbijedili smo njegu za 10 penzionera  koje plaća Opština Šamac, plaćaju naše izlete, rekreativne aktivnosti i drugo“, kaže Čordašević.

Svetlana Pavlović

 

blank