blank

Područje opštine Modriča u proteklih par sati zadesila je velika količina padavina. Najviše je pogođeno uže gradsko jezgro, jer postojeća kanalizaciona mreža nije mogla da primi svu količinu vode, koju su najviše izazvali brdski potoci.

Komandant štaba Jovica Radulović sazvao je vanrednu sjednicu Štaba.

blank

Sagledana je trenutna situacija na području cijele lokalne zajednice, te doneseni sljedeći zaključci:

Većina gradskih ulica je trenutno prohodna;

Zadužuju se:

nadležne institucije i javne ustanove da preduzmu sve potrebne zadatke i radnje iz svoje nadležnosti;

Teritorijalna vatrogasna jednica Modriča da preuzme pumpe od institucija opštine Šamac, koje su date na raspolaganje;

Preduzeće „Martić interkop“ u saradnji sa Odjeljenjem za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju i Civilnom zaštitom izvrši čišćenje pritoka i kanala na području lokalne zajednice.

Obezbijediti dovoljan broj vreća sa pijeskom za potrebe zaštite privrednih društava i domaćinstava;

Stalno praćenje vodotoka rijeke Bosne.

blank

„Nedavno smo imali tematsku sjednicu po pitanju snabdijevanja vode i kanalizacije, a evo danas imamo problem. To je dokaz da što prije moramo pristupiti rješavanju ovog pitanja. Ja neću uljepšavati trenutno stanje. Imamo probleme, počev da u Opštini, u ovakvoj situaciji nemamo adekvatne ljude, koji mogu da odgovore novonastaloj situaciji. Nismo imali ni vreće sa pijeskom. Zahvaljujem se opštinama koje su se javile i ponudile svoju pomoć. Apelujem prema Republičkoj upravi civilne zaštite da stave svoja sredstva i resurse na raspolaganje, a mi ćemo pratiti situaciju. Nadamo se da će noć biti mirna. Poručio bih sugrađanima da činimo sve što je u našoj moći da situaciju držimo pod kontrolom i pokušamo spriječiti štetu“, istakao je komandant Štaba Jovica Radulović.

Izvor: Opština Modriča 

blank