blank

Vlada Županije Posavske je 3.9.2020. godine donijela Odluku o modelima organizacije nastave za školsku 2020./21. godinu s higijensko-epidemiološkim uputama („Narodne novine Županije Posavske“, broj 11/20), kojom su usvojeni modeli organizacije nastave za vrijeme pandemije SARS-COV-2 (COVID-19).

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nastava se od početka ove školske godine izvodila u školama po kombiniranom modelu. Mali razredni odjeli u kojima broj učenika nije prelazio 15 imali su neposrednu nastavu u školi svakoga dana, a učenici većih razrednih odjela smjenjivali su se u školi po tjednim turnusima (tjedan u školi pa tjedan od kuće – online).

Zbog povoljne epidemiološke situacije tijekom prvih šest tjedna drugog polugodišta tekuće školske godine stvoreni su uvjeti za popuštanje mjera u organizaciji nastave u školama i realizaciju nastave neposredno sa svim učenicima razrednih odjela istovremeno svakog radnog dana. Stoga je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, uz prethodnu suglasnost Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike, predložilo Vladi Županije Posavske i treći model organizacije nastave (III. Neposredna organizacija nastave). Vlada je usvojila dopunu Modela organizacije nastave za školsku 2020./21. godinu s higijensko-epidemiološkim uputama dana 24.2.2021. godine.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske usvojenu dopunu Modela proslijedilo je svim osnovnim i srednjim školama u Županiji Posavskoj, koje su dužne organizirati nastavu neposredno za sve učenike od utorak 2.3.2021. godine. One također imaju obvezu o promjeni modela organizacije nastave blagovremeno obavijeste sve učenike, roditelje i školsko osoblje. Škole koje imaju učenike koji koriste organizirani prijevoz na relaciji kuća-škola-kuća trebaju o tome obavijestiti i prijevoznike.

U privitku ovoga dopisa možete se upoznati s cjelokupnim tekstom dopune Modela.

MINISTRICA
Ana Andrić, mag. iur.

Izvor: Županija Posavska

 

blank