blank

U Brodu je danas otvoren 8. Sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji se održava u organizaciji opštine Brod i Turističke organizacije ove lokalne zajednice.

blank

blank

blank

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas u Brodu da je cilj Vlade Srpske da podigne domaću proizvodnju, kako prehrambeni sektor, tako i ostale privredne aktivnosti.

blank
Vidić, Cvijanović, Petričević, otvaranje sajma

Petričević je rekao novinarima, nakon otvaranja Sajma privrede, poljoprivrede i turizma u Brodu, da je ova manifestacija prilika da se privrednici okupe na jednom mjestu i predstave svoje potencijale.

“Ove manifestacije su značajne u današnje vrijeme, posebno zbog perioda koji je iza nas kada nije bilo prilike da se na ovaj način družimo. Sajam je mjesto da svi oni koje interesuje poslovna saradnja ostvare kontakte”, rekao je Petričević.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo nastaviti da podržavaju ovakve manifestacije, na kojima domaći poljoprivrednici imaju mogućnost da se predstave.

“To je i cilj Vlade i Republike Srpske da obezbijedimo i podignemo domaću proizvodnju kako prehrambeni sektor tako i ostale privredne aktivnosti”, naveo je Petričević.

blank
Zoran Vidić, načelnik opštine Brod

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić rekao je da na Sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz Republike Srpske i Federacije BiH.

“Organizacija Sajma je svakako jedan dodatni uspjeh u ovo izazovno vrijeme složene epidemiološke situacije. Imamo 70 štandova, ali imam kombinovane štandove sa oko 100 izlagača”, naveo je Vidić.

On je dodao da se organizacijom sajma podstiče i pokazuje da male opštine mogu da naprave značajne iskorake u kreiranju i poboljšanju privrednog ambijenta.

blank
Obilazak izložbenih štandova

blank

blank

blank

blank

Vidić je zahvalio gostima koji su prisustvovali manifestaciji, prije svega, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru Petričeviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, te načelnicima drugim lokalnih zajednica u Srpskoj.

“Današnji gosti su dodatna motivacija da još bolje radimo u budućnosti i da svaki naredni sajam bude još uspješniji”, istakao je Vidić.

Na otvaranju Sajma Vidić je rekao da je sajamska manifestcija prilika da se obnove stari i steknu novi poslovni kontakti.

„Da pokažemo bogastvo koje imamo. Ovo je mlad sajam, tek osmi po redu, i vjerujem da će u budućnosti biti još uspješniji“, dodao je Vidić.

blank blank

MILIČEVIĆ: SAJAM PREDSTAVLJA NE SAMO LOKALNI NEGO I REGIONALNI DOGAĐAJ 

Sajmu privrede, poljoprivrede i turizma, koji je otvoren danas u Brodu, prisustvovao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević. 
 
Ovom prilikom načelnik Miličević je izjavio da je ovo dobra prilika da se ostvare kontakti sa predstavnicima iz različitih sfera biznisa i razmijene iskustva.
 
blank
 
“Gospodin Vidić je moj kolega načelnik koji zaslužuje svaku pažnju i povjerenje za sve što čini za opštinu Brod.. Ovaj sajam predstavlja ne samo lokalni nego i regionalni događaj.Tu smo da neka dobra iskustva razmjenimo”, rekao je Miličević.
 
On je dodao da je ova vrsta podrške samo jedan od vidova međusobne saradnje koja postoji između načelnika opština koje muče isti problemi, te da prenoseći ta iskustva možemo lakše da ih prevaziđemo.
 
blank
 
“Ja sam uvijek za to da je najveća snaga na lokalnim zajednicama, jer svi značajni projekti moraju da krenu od lokalnih zajednica, a da bi to bilo moguće potrebno je izvršiti kompletnu decentralizaciju društva u Republici Srpskoj, prije svega pravedniju raspodjelu prihoda, da bi se ti prihodi vratili lokalnim zajednicama, a onda bi mogli da se rade veliki projekti”, zaključio je Miličević.

Nenad Simić/Posavske novosti 

 

blank