blank

 Opština Brod otvorila je posebne račune za prikupljanje pomoći za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Kokić.

Načelnik Broda Zoran Vidić potvrdio je Posavskim novostima da je otvoren domaći i devizni žiro račun i da je cilj sakupiti dovoljno novca za kupovinu veće kuće, jer je riječ o desetoro djece.

“Nažalost, u Brodu smo imali slučaj smrti majke desetero djece. To je bila mlada i brižna osoba, pažljiva prema svojoj porodici i zbog zloćudnog karcinoma je umrla. Naša želja je da materijalni zbrinemo njenu djecu koja su izrazila želju da ostanu na okupu. U te svrhe odlukom Skupštine opštine otvorili smo dva računa, domaći i devizni, da bi zajedničkim snagama, opština, građani, donatori sakupili sredstva da kupimo kuću za djecu da ostanu na okupu”, rekao je Vidić.

blank

On je pozvao sve koji su u mogućnosti da učestvuju u akciji da bi što prije djeca imala pristojne uslove za život.

“Poznavajući kako su humani građani Broda i Republike Srpske, ne sumnjam da ćemo brzo prikupiti sredstva za kupovinu porodične kuće koja mora i biti veća, za 10 djece”, dodao je Vidić.

Iz lokalne zajednice saopštili su broj računa i instrukcije za uplate:

Račun u konvertibilnim markama: opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, broj računa: 562-005-81651888-44 kod NLB banke ad Banjaluka.

Pomoć se može uplatiti i na devizni račun: opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74 450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, NLB banka a.d. Milana Tepića broj 4, 78 000 Banjaluka, BiH. 

 

 

blank