blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je danas porodicu Brusojević, te dukatom i prigodnim poklonima darivao Nikoliju – prvu bebu iz ove lokalne zajednice koja je rođena u ovoj godini.

Nikolija je svojim dolaskom na svijet 4. januara obradovala roditelje Marinu i Damjana i njihove dvoje djece – sedmogodišnju kćerku Anastasiju i trogodišnjeg sina Nikolu, koji su sestri dali ime.

blank

“Beba je bila teška 3.650 grama, duga 59 centimetara. Dobila je 50 grama kada je izlazila iz bolnice, jer voli da ručka”, ponosno priča majka Marina, koja se porodila u Doboju.

Otac Damjan je srećan što je postao otac po treći put, te zahvalio gradonačeliku za posjetu i poklone.

blank

Simić je naveo da je posjeta prvoj bebi tradicionalna, te dodao da je ova lokalna zajednica godišnje bogatija za oko 200 beba.

On je rekao da je u budžetu grada predviđeno oko 1,8 miliona KM podrške djeci i mladima – od novorođenčadi do studenata, navodeći i da finansijski pomažu vantjelesnu oplodnju.

Ginekolog i akušer iz Doma zdravlja Biljana Nenadić rekla je da je vodila sve tri Marinine trudnoće i da su sve protekle u najboljem redu.

U posjeti porodici Brusojević boravio je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

PN

blank