blank

Predstavnici Opštine Šamac i Boračke organizacije danas su povodom 15. aprila – Dana opštine položili vijence na centralni spomenik palim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić izjavila je novinarima da opština Šamac slavi svoj praznik  Dan opštine, ali nažalost ove godine  nema uobičajenih manifestacija  koje su se održavale.

blank

„Nemamo  svečane sjednice, ali minimum što smo smatrali da treba da obavimo jeste, da odamo počast poginulim u odbrambeno – otadžbinskom ratu i na simboličan način položimo vijence“, kaže Škrbićeva.

Ona je čestitala praznik stanovnicima Opštine Šamac, te poželјela da što prije svi zajedno izađemo iz problema u kojem se danas nalazi skoro cijeli svijet i nastavimo sa normalnim životom.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević istakao je da je ovo prilika da u uslovima vanrednog stanja u RS na simboličan način obilјeži Dan opštine, te da je niz aktivnosti koje su bile planirane za ovaj dan odgođene imajući u vidu aktuelnu situaciju.

On kaže da i u ovakvim uslovima građani Opštine pokazuju visoku dozu ozbilјnosti i primjene svih mjera koje su trenutno na snazi u RS.

„U proteklih godinu dana Opština je uradila mnogo. Između dva Dana opštine izgradili smo novo dječije obdanište u Obudovcu, na području opštine Šamac u sklopu uvođenja LED rasvjete, postojeće svjetilјke zamjenjene su novim LED svjetilјkama. Završavamo projekat potpune obnove Gradske biblioteke, a očekujem u narednom periodu kada ova situacija prođe da će opština Šamac konačno, poslije 14 godina dobiti Osnovni sud u punom kapacitetu“, kaže Milićević.

blank

On je čestitao građanima Dan opštine i podsjetio da je zadovolјan sa svim preduzetim aktivnostima i svemu onome što je na području Opštine Šamac urađeno u infrastrukturnom i privrednom pogledu.

„Opština Šamac mora ići naprijed i iskoristiti svoje potencijale sa aspekta svih onih aktivnosti koje smo svih ovih godina provodili da bude Opština u kojoj će lјudi  ostajati i živjeti“, kaže Milićević.

Svetlana Pavlović

blank