blank

Vlada Federacije BiH /FBiH/ je na hitnoj sjednici proglasila ponedjeljak, 4. januar, Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u opštini Posušje gdje je u novogodišnjoj noći u vikendici ugašeno osam mladih života.

“Tog dana obavezno je isticanje zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH. Ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, a medijske kuće na području FBiH dužne su uskladiti i prilagoditi programske sadržaje”, navodi se u saopštenju federalne Vlade.

blank

U opštini Posušje su, zbog ove tragedije, zatvoreni svi ugostiteljski i drugi poslovni objekti, a zastave su spuštene na pola koplja.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam svijeća, čime je odata počast preminulima, navodi “Kliks”.

Četiri muške i četiri ženske osobe mlađe životne dobi smrtno su stradale u novogodišnjoj noći u vikendici u mjestu Tribistvo, u opštini Posušje, potvrdio je Srni dežurni tužilac Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

On je dodao da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje, ali ne gasom, kako je ranije navedeno u javnosti, te da se utvrđuju okolnosti stradanja.

SRNA

blank