blank

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić danas je potpisao ugovor sa predstavnicima Fondacije “Za porodicu” u okviru projekta pod nazivom “Prijatelji porodice”, kojim će porodice sa troje i više djece sa ovog područja dobiti ponosne kartice Republike Srpske, na osnovu kojih će moći da ostvare određene popuste prilikom kupovine roba i usluga.

blank
Simić je rekao novinarima da porodice treba da se jave da dobiju karticu i u mreži privrednih subjekata koji posluju na području Dervente, kao i u drugim gradovima, imaju mogućnost da na osnovu kartice dobiju određeni popust.

On je naveo da će Gradska uprava pomoći u organizaciji i raspisati javni poziv.

Simić je podsjetio i da grad pomaže majke koje su rodile treće i svako naredno dijete, kao i blizance, te da su i u obdaništu uvedene pogodnosti gdje roditelji za drugo dijete plaćaju pola cijene boravka, a za treće dijete iz porodice ne plaća se ništa.

blank

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić rekao je da prema procjeni na području Dervente ima oko 350 porodica koje će moći da postanu vlasnici ponosne kartice.

“Trenutno imamo više od 250 partnera iz Republike Srpske u raznim djelatnostima, pokriveni su svi segmenti potrošačke korpe. U nekim lokalnim zajednicama neke uštede idu i do 200 KM na mjesečnom nivou”, rekao je Dakić, koji je danas sa Simićem potpisao ugovor.

On je naveo da je u ovom trenutku u projekta uključeno između 25 i 30 lokalnih zajednica, a cilj je da bude 40.

“Već imamo 4.000 personalizovanih ponosnih kartica Republike Srpske, to je broj porodica koje smo pokrili u ovom momentu. U Fazi smo da izdamo još 3.000 kartica, i to je plan od 7.000 da bude ove godine”, rekao je Dakić.

Prema njegovim riječima, svaki privrednik koji se uključi u projekat dobije internet prodavnicu koja se na tržišti ne može kupiti ispod 3.500 KM, a onda je jasno kolika je direktna podrška svakom.

On je istakao da je riječ o najvećem projektu digitalizacije tržišta u Republici Srpskoj, i da su u dva protekla mjeseca uključili 20 novih lokalnih zajednica.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Derventa Maja Pjeranović, koja je rekla da je na aktuelnom času gradske Skupštine postavila pitanje u vezi sa ponosnim karticama Republike Srpske gradonačelniku Simiću.

“Gradonačelnik je pozitivno odregovao na moju incijativu i pružio podršku projektu, što je danas rezultiralo potpisivanju ugovora između grada i Fondacije za porodicu”, rekla je Pjeranovićeva

Ona je pozvala sve privredne subjekte koji posluju u gradu da se uključe u projekat, kao i same porodice sa troje i više djece da prate kada će biti raspisan javni poziv i koje dokumente trebaju da donesu prilikom prijave.

Posavske novosti 

blank