blank

 Delegacija Boračke organizacije Brod posjetila je majku Milju Zečević iz Sijekovca, koja danas puni 92 godine, a u sijekovačkom pokolju u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu ostala je bez muža i tri sina, dok joj je četvrti sin prije dvije godine umro.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić u izjavi Posavskim novostima rekao je  da je riječ o majci heroju koja je preživjela velike tragedije, a posjetili su je povodom obilježavanja Dana boraca.

blank
Vidić, i Milja Zečević

“U Drugom svjetskom ratu je ostala siroče jer joj je otac ubijen, a u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu su joj, u strašnom sijekovačkom pokolju poginula tri sina i muž, a prije dvije godine umro je i četvrti sin. Živi da svjedoči, to je Božija volja. Ona je simbol svih naših majki heroja. Ali, hrabrost i lijepa riječ i dalje krase ovu divnu staricu”, rekao je Vidić.

Vidić je rekao da je tihim glasom i blagim osmijehom i razgovorom dočekala i da njenom kućnim prostorom dominiraju fotografije njenih najmilijih, koji nisu živi, ali sa kojima provodi svoje staračke dane.

blank

“Tu su fotografije njena četiri sina i muža, ali i fotografije Milenka i Slobodana, za koje kaže da su isto njeni sinovi jer su joj pružili neizmjernu ljubav za svoga života i vodili su svojevremeno humanitarnu misiju pod nazivom `Budimo njeni sinovi`. Ipak, u porodici majke Milje život je i dalje Vaskrs i ima radosti ima nade. Okružena je unucima, praunucima i snahama i svi zajedno se nadaju boljim i ljepšim danima”, rekao je Vidić.

blank

blank

Predstavnici Boračke organizacije poželjeli su majci Milji dobro zdravlje za 92. rođendan, te joj uručili prigodne poklone.

Milja Zečević nosilac je Ordena Miloša Obilića.

Posavske novosti 

blank