blank

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministra financija Mije Stanića i ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutina Živkovića danas (23.12.) obišao je požarište na prostoru tvrtke Zeko promet d.o.o. u Odžaku.

Predsjednik Vlade ŽP Topić je nakon obilaska požarišta kazao da su predstavnici Vlade dali potporu vlasniku tvrtke i njegovoj obitelji te izrazili spremnost za pomoć u saniranju štete.

Kako su izvijestili iz MUP-a ŽP dana 22. prosinca 2022. godine oko 07,07 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je došlo do požara u krugu poduzeća Zeko promet Odžak.

Na mjesto događaja su upućeni djelatnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz Odžaka i patrolna ophodnja koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da su požarom zahvaćeni prostorije tehničkog pregleda i radionice koji se nalaze u sklopu poduzeća.

Zbog postojanja opasnosti širenja požara na obližnju benzinsku crpku, zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe je angažirao profesionalnu vatrogasnu postrojbu Modriča koji su sudjelovali u gašenju požara.

blank

O događaju su upoznati dežurni tužitelj Županije Posavske i protupožarni inspektor gdje je tužitelj naložio da će očevid biti obavljen tijekom sutrašnjeg dana dok se požarište u potpunosti stavi pod nadzor, stoji u priopćenju iz MUP-a ŽP.

blank

Prilikom požara velikih razmjera izgorjelo je skladište tvrtke te prostorija za tehnički pregled i za servis te vozila koja su bila na servisu. Procjenu štete utvrdit će službeni vještak, izvijestio je Danijel Šapina, zapovjednik zajedničke profesionalne vatrogasne postrojbe ŽP.

Izvor: Vlada Županije Posavske 

blank