blank

Šamčani su srećni što Republika Srpska danas slavi 28. rođendan i što se isplatio njihov doprinos borbi za stvaranje jedinstvene Republike, poručio je načelnik Đorđe Milićević, čestitajući Dan Republike.

Milićević je, povodom novogodišnjih i božićnih praznika i Dana Republike, primio predstavnike privrednog i nevladinog sektora sa područja ove opštine i naveo da je 2019. godina, uz sve probleme i poteškoće, bila izuzetno uspješna u privredi, kulturi i sportu.

blank

“Imali smo više od 850.000 KM kapitalnih investicija u opštini Šamac. Najznačajnija je obdanište u Obudovcu, čiju su izgradnju finansirali Vlada Republike Srpske i opština. Tokom 2020. godine ćemo značajno ulagati u mjesne zajednice, prvenstveno na području Crkvine, Obudovca, Novog Sela i drugih mjesnih zajednica”, rekao je Milićević.

On je istakao da ga raduju uspjesi sportskih i kulturnih radnika, prvenstveno Ženskog odbojkaškog kluba “Crvena zvijezda” iz Obudovca, premijerligaša – šamačkog Šahovskog kluba, kao i šahista iz Obudovca koji su osvajači Kupa Republike Srpske.

“Ova mladost i sportisti su pokazatelјi da opština Šamac i Republika Srpska imaju budućnost. Opština je uvijek pomagala sve klubove, što će biti nastavlјeno”, naglasio je Milićević.

Direktor firme “Fero” Branko Maksimović naveo je da posluju tri godine, imaju 21 radnika i zahvalio opštini Šamac za pomoći pri zapošlјavanju i kupovini mašina.

Trener Žеnskog odbojkaškog kluba “Crvena zvijezda” iz Obudovca Dušan Mišikić naglasio je da je 2019. godina za ovaj klub bila izuzetno uspješna.

blank

“Osim mlađih kategorija, koje već godinama ostvaruju dobre rezultate, veliki uspjeh veliki bilјeži i prvi tim. Takmičimo se u prvoj ligi Republike Srpske i na polusezoni dijelimo prvo mjesto sa ekipom “Jahorina” sa Pala. Ne krijemo ambicije i želјu, a u dobroj smo situaciji za ulazak u Premijer ligu”, rekao je Mišikić.

Prijem je održan u hotelu “Plaža” u Šamcu.

Svеtlаnа Pаvlоvić

blank