blank

Povodom obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča,  načelnik opštine Jovica Radulović je 23. juna 2021. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno – otadžbinskog rata i prijem za odlikovane borce Vojske Republike Srpske.

Prijemi su organizovani na skroman način u skladu sa mjerama prevencije širenja zaraze virusom korona.

blank

Vršilac dužnosti  Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove, Jovan Mišić, poželio je dobrodošlicu prisutnima i upoznao ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti, kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija.

Načelnik Radulović izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa udruženjima proisteklim iz Odbrambeno – otadžbinskog rata. Ovom prilikom upoznao je prisutne sa realizovanim projektima od preuzimanja funkcije Načelnika, budžetom, planovima za naredni period, te istakao da je u prioritet Kabineta u mandatnom periodu zapošljavanje djece poginulih boraca i poboljšanje statusa boračkih kategorija.  U toku prijema Načelnik je pokrenuo inicijativu da se napiše knjiga o ratnim dešavanjima na području opštine Modriča, u proteklom ratu, s ciljem podsjećanja da nam se takvo zlo više nikada ne ponovi. Na kraju obraćanja čestitao je prisutnima predstojeći praznik, Vidovdan.

„Zahvalio bih se načelniku Raduloviću na organizovanom prijemu i što se konačno, nakon 25 godina neko i nas sjetio. Danas sam ovdje sreo svoje ratne kolege, koje nisam vidio duži niz godina“, rekao je odlikovani borac Dragan Peranović.

blank

„Meni je Vidovdan jedan od najvažnijih datuma od 1992. godine. Taj dan smo oslobodili grad. Lijepo je se ponovo sastati sa saborcima, kao i sa rukovodstvom Opštinske uprave“, istakao je Bogdan Šarčević, predsjednik Skupštine veterana Vojske Republike Srpske.

„Hvala Načelniku što je izdvojio vrijeme i organizovao ovaj prijem. Razgovarali smo o gorućim temama kada je u pitanju boračka populacija i pokušaćemo iznaći najbolja rješenja“, izjavio je Vlado Dragojlović, predsjednik Udruženja logoraša Modriča.

Izvor: Opština Modriča

 

blank