blank

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić upriličio je prijem za Natašu Plavšić, nastavnicu razredne nastave u Osnovnoj školi /OŠ/ “19. april” Derventa, koja je dobitnik ovogodišnje Svetosavske nagrade.

Plavšićeva je nagradu dobila od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za izuzetne rezultate i zalaganje u radu u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2019/2020. godini.

“Za svakog učitelja i prosvjetnog radnika svaki vid nagrade je zadovoljstvo, a Svetosavska nagrada posebno, jer je utkan lik i djelo Svetog Save”, rekla je novinarima Plavšićeva.

blank

Ona kaže da je velika čast što je načelnik Simić organizovao prijem na kojem je bila i direktor OŠ “19. april” Elvira Miljić.

“Prijem je i čast za našu školu, jer je načelnik prepoznao naš rad i nagradu koju sam dobila, a koja je motivacija za dalji rad”, dodala je Plavšićeva.

Načelnik opštine čestitao je Plavšićevoj i rukovodstvu škole na postignutim uspjesima i osvojenoj nagradi.

Direktor škole Elvira Miljić kaže da se Svetosavska nagrada dodjeljuje od prošle godine prema posebnom pravilniku.

“Ove godine, na prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno usvojen, iz našeg kolektiva je nagradu dobila Nataša Plavšić zbog svega što je pružila našoj školi i gradu”, kaže Miljićeva.

blank

Svetosavskom nagradom za radnu/školsku 2019/2020. godinu Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Republici Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, dodjeljuje se kako bi se ukazalo na značaj i vrijednost poziva vaspitno-obrazovnih radnika u Republici Srpskoj i s ciljem razvoja i unapređenja vaspitno-obrazovnog sistema u Srpskoj. 

 

blank