blank

U Opštinskoj upravi u Šamcu je organizovan tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica na kojem je konstatovano da je saradnja na visokom nivou.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je zadovolјstvo što je, uprkos ograničenim mogućnostima kada je riječ o budžetu, opština dosta pomogla rad svih crkvenih organizacija u Obudovcu, Slatini, Crkvini, Šamcu, na Lugovima i što će biti završeni neki značajniji projekti.

“U maju ćemo završiti crkveni dom u Batkuši, a pomoći ćemo i proslavu krsne slave crkve u Crkvini”, rekao je Milićević.

blank
On je naveo da je budžetom za ovu godinu predviđeno 15.000 KM za vjerske zajednice na području Šamca.

“Ima dobrih projekata i dobar dio stanovništva se okuplјa oko crkava i crkvenih domova, koji su u poslјednje vrijeme zamijenili domove kulture, i zato ih je neophodno sanirati i dati šansu u mjesnim zajednicima da imaju mjesto za okuplјanje”, naglasio je Milićević.

Sveštenik iz Obudovca Zoran Ilić rekao je da je opština Šamac tokom prošle godine mnogo pomogla izgradnju crkvenog doma u Batkuši, te da očekuje nastavak saradnje i u 2020.

Župnik u Tišini Blaž Marković izrazio je zadovolјstvo zbog susreta sa načelnikom i kolegama iz drugih konfesija, da jedni drugima požele zdravlјe i optimizam za buduće dane.

Svetlana Pavlović

blank