blank

 Načelnik opštine Derventa Milorad Simić primio je danas tri predstavnika ove opštine u dječijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”, koje će biti održano u Istočnom Sarajevu.

Na prijemu su bili plesni par Ivana Simić i Srđan Jeftić, te Katarina Ćelić, koja će izvesti muzičku numeru.

blank

Simić je rekao da je Derventa jedna od 14 opština koje su uključene u tamičenje “Ritam Evrope”.

“Ovi mladi su pobjednici u Derventi i idu na takmičenje za nivo Republike Srpske. Svaka od učesnica opština zastupa jednu od evropskih zemalja, a Dervenćani su dobili da predstavljaju Dansku sa pobjedničkom pjesmom `Evrovozije`”, naveo je Simić novinarima nakon prijema.

On je istakao da je velika stvar učestvovati na takmičenju, te poželio sreću učesnicima, uz želju da pobijede.

“Još nije određen termin, ali pozvao bih Dervenćane da, kada počne takmičenje, putem telefona podrže našu djecu. Tu je i stručni žiri u kojem će Derventa imati svog predstavnika”, rekao je Simić.

Ivana Simić ističe da je čast predastavljati Derventu na jednom od najvećih muzičkih tamičenja.

“Nadamo se visokom plasmanu i, možda, čak i pobjedi. Pozvala bih građane da glasaju za nas kada linije budu otvorene. Veliki je teret na nama, ali potrudićemo se da ispunimo očekivanja publike, koja će moći da nas prati i na televiziji”, istakla je Simićeva.

blank

Katarina Ćelić je ukazala da pjesma koju izvodi ima zahtjevnih dijelova, ali da je sa mentorima i vježbanjem umnogome spremna za nastup.

“Mislim da ćemo moći iznijeti sve to i opravdati očekivanja. Situacija u vezi sa virusom korona je uticala i dobro na naše pripreme jer smo imali vremena da se posvetimo maksimalno. Prije korone smo imali mnogo obaveza u školi. Potrudila sam se da savladam tekst i još neke finese”, rekla je Ćelićeva.

Srđan Jeftić je otkrio da će sa Simićevom plesati sambu i kombinaciju drugih plesova.

“Nije teška koreografija. Mi smo plesni par odavno i poprilično smo izvježbali sve pokrete”, naglasio je Jeftić.

Opština Derventa je prihvatila učešće u dječijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope” /Mala “Evrovizija”/.

Takmičenje se održava uz podršku Švedske, Kipra, NJemačke, Belgije, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Danske, Slovenije, Francuske, Azerbejdžana, Bugarske, Italije, Mađarske, Slovačke, Holandije, Australije i Izraela, realizuje se u većini tih zemalja, te u Srbiji i Crnoj Gori, a od ove godine i u Republici Srpskoj. 

Posavske novosti 

 

blank