blank

Odluka o angažiranju vojske zbog situacije u vezi s koronavirusom trebalo bi da stigne vrlo brzo.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić izjavio je da ovo Ministarstvo čeka odluku o tome na koje lokacije će biti angažirani pripadnici Oružanih snaga BiH i koja materijalna sredstva treba da se stave u funkciju zbog koronavirusa.

– Treba nam odluka o tome na koje lokacije će biti angažirani pripadnici Oružanih snaga i koja materijalna sredstva treba da se stave u funkciju, a mi smo spremni da to učinimo vrlo brzo. Mi ćemo uputiti zahtjev, a prema najavama koje imamo, Predsjedništvo BiH će dati saglasnost na taj zahtjev – naveo je Okolić.  

blank

On je dodao da bi odluka o angažiranju pripadnika Oružanih snaga BiH zbog situacije u vezi sa koronavirusom trebalo da stigne vrlo brzo. 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je ranije kako smatra da je uvođenje karantina na graničnim prijelazima neophodno i da će Predsjedništvo BiH dati saglasnost za ovu mjeru da bi pripadnici Oružanih snaga BiH počeli da grade šatorska naselja u blizini graničnih prijelaza u kojima će boraviti građani koji ulaze u BiH. 

– Pozivam sve da ovo shvate ozbiljno. Potrebna nam je maksimalna odgovornost i solidarnost – rekao je Dodik u subotu, 14. marta, na konferenciji za novinare.

Srna/Avaz

blank