REALIZOVANA PRVA FAZA PROJEKTA IZGRADNJE PJEŠAČKE STAZE U SRPSKOJ TIŠINI

0
374
blank

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević sa saradnicima danas je obišao mjesnu zajednicu Srpska Tišina gdje je realizovana prva faza projekta koji je ušao u petogodišnji plan kapitalnih ulaganja i koji je realizovan na prijedlog mještana Srpske Tišine.

blank
Radi se  o izgradnji prve faze pješačke staze sa odbojnom ogradom i LED rasvjetom vrijednosti 180.000 KM koji su izdvojeni iz Budžeta opštine Šamac.

Milićević napominje  da je važno što  su izgradnjom pješačke staze povezali dvije mjesne zajednice, Srpsku Tišinu i Šamac , a sve u cilјu bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju, prvenstveno za pješake i bicikliste.

Milićević je najavio da će tokom naredne godine nastaviti započeti projekat gdje je ostalo  da se završi oko kilometar  dužine kroz mjesnu zajednicu Srpska Tišina.

„Kada je riječ o pješačkim stazama u užem okruženju mjesne zajednice Šamac jedan od prioriteta  u narednom periodu će biti izgradnja pješačke staze  od mjesne zajednice Pisari do ulaska u mjesnu  zajednicu Šamac. Nastavkom ovog projekta  mi bi u kontinuitetu pored grada Šamca imali pješačku   stazu u dužini od četiri kilometra“kaže Milićević

blank

On podsjeća, da su  kao rezultat ozbilјne inicijative članova Savjeta mjesne zajednice Srpska Tišina u prethodnom periodu i danas imali ulaganje oko 9.000 KM u  ophod  oko pravoslavne crkve u Srpskoj Tišini, te da se  zajedničkim sredstvima mještana i Opštine Šamac završava sanacija Spomen obilјežja žrtvama u otadžbinskom i Drugom svjetskom ratu sa ovog područja.

Zahvalјujući se razumjevanju načelnika i Opštinske uprave predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Srpska Tišina Luka Stanojević kaže da su mještani prezadovolјni  tempom i obimom radova do sada, te da će im led rasvjeta smanjiti obaveze plaćanja električne energije, a što je još bitnije bezbijednost pješaka.

Svetlana Pavlović

blank