Sadnja drvoreda u MZ Modriča 3

0
61
blank
blank

Na inicijativu mještana, a uz podršku načelnika opštine i donatora, danas, 25. novembra, izvršena je sadnja drvoreda u Mjesnoj zajednici Modriča 3 i  sadnica oko dječijeeg igrališta u Mjesnoj zajednici Modriča 5.

blank

Zasađeno se ukupno 100 sadnica drveta, vrste liquidambar. Sadnice je doniralo Mikrokreditno društvo „FincSedit“ d.o.o. Banja Luka, vrijednosti oko 4.000 KM. Opština Modriča je izdvojila  1.000 KM za troškove sadnje, „Novaković“ d.o.o. obezbijedio je  đubrivo, a  „LGND“ d.o.o. je pružio podršku u iskopu rupa i dovozu zemlje.

Zahvalnost donatoru i svim učesnicima akcije izrazio je načelnik opštine Jovica Radulović, te istakao: „Ovaj frekventni pravac na ulazu u velike mjesne zajednice Modriča 3 i Modriča 5  će sada dobiti svoj potpuni izgled. Prije dvije godine na istom dijelu smo uradili rasvjetu, a sada sa sadnicama će dodatno  poprimiti urbani izgled. Drago mi je što su se mještani odazvali akciji i pokazali odgovornost prema svom mjestu i lokalnoj zajednici. Veliki je značaj ovakvih akcija, jer u nedostatku zelenih površina moramo sprovoditi sve više ovakvih aktivnosti na području naše opštine.“

blank

„Danas je važan dan za našu lokalnu zajednicu. Mikrokreditno društvo kao društveno odgovorna organizacija zajedno sa opštinskom strukturom je napravila važan korak u zaštiti okoliša.  Nadamo se da će u budućem periodu i druge institucije i organizacije uzeti učešće u sličnim akcijama, kako bi naš grad bio zeleniji, a ujedno ljepše mjesto za život“, rekao je direktor Mikrokreditnog društva „FinSredit“, Srđan Budiša.

Kompletnu aktivnost u pripremi i sađenju sadnica izvršili su mještani Mjesne zajednice Modriča 3, uz aktivno učešće Savjeta Mjesne zajednice.

blank

„Riječ je o drvoredu dužine oko 350 metara, na kome je zasađeno 85 sadnica i 15 sadnica oko dječijeg igrališta u MZ Modriča 5. Ova ulica je jako frekventna. Koriste je djeca na putu u školu, a i veliki broj građana za šetnju. Sadnice su veoma dobrog kvaliteta, visine između dva i tri metra, te očekujemo da brzo narastu i uljepšaju našu Mjesnu zajednicu. Zahvalio bih se načelniku na podršci naše inicijative, donatorima, Udruženju „Ekosistem i ja“, privatnim preduzećima koji su podržali realizaciju ovog projekta i naravno mještanima koji su izvršili aktivnost“, rekao je Aleksandar Petrović, član Savjeta MZ Modriča 3.

Izvor: Opština Modriča 

blank