blank

Centar za kulturu u Šamcu u saradnji sa JPU Dječije obdanište „Radost“ iz Šamca i  Obudovca  i opštinom Šamac organizovali su druženje djece sa načelnikom koji su mu povodom Dana opštine uručili poklone sliku i maketu grada koju su sami uradili, a u ulici pored Starog sata organizovali izložbu njihovih radova sa motivima grada.

blank

Direktor Centra za kulturu Milanka Blagojević ističe da su se danas okupili zajedno sa djecom iz obdaništa u Šamcu i Obudovcu i njihovim roditelјima kako bi priredili program za sve prisutne, a sve u cilјu da to bude dio obilјežavanja Dana opštine Šamac.

Načelnik opštine Đorđe Milićević ističe da se od 14 aprila obilјežava Dan opštine, ali u skladu sa epidemiološkim mjerama koje ne dozvolјavaju veća okuplјanja, te da je najveći dio manifestacija organizovan od strane Centra za kulturu i Odjelјenja za društvene djelatnosti.
„Svako obilјežavanje Dana opštine upravo je upućeno ovoj djeci, jer ako postoji veći poklon to su djeca koja su probudili grad sa mladošću. Opština se ima zašta boriti kada ima ovakvu mladost. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu stvarati još bolјe uslove za rad dječijeg obdaništa. To su nam zadaci u narednom periodu“, kaže Milićević.

blank

Direktor JPU Dječije obdanište „Radost“ u Šamcu i Obudovcu Radmila Mitrović ističe da djeca svake godine u povodu Dana opštine uzimaju učešće u različitim aktivnostima, a zbog epidemioloških mjera danas su to činili grupa po grupa sa recitacijama i pjesmom.

blank

Ona je dodala da je veliki broj djece na čekanju da borave u obdaništu, ali su zbog kompletne situacije uskraćeni da upišu djecu, te će čim dozvole uslovi i Ministarstvo roditelјe obavijestiti.

„Prioritet imaju djeca čija su oba roditelјa zaposlena i djeca koja su više od godinu dana na čekanju“, kaže Mitrovićeva dodajući da imaju ukupno 125 djece u obdaništu, od čega 40 djece u obdaništu u Obudovcu i 85 u Šamcu.

Svetlana Pavlović

 

blank