blank

Ministar zdravstva i socijalne politike Županije Posavske Damir Živković danas je uručio ključeve sanitetskog vozila Mercedes za Dom zdravlja Orašje.

Kroz mjesec dana očekuje se isporuka vozila i za Dom zdravlja Odžak.

U izjavi za medije ravnatelj DZ Orašje dr. Ivan Benković i ministar Živković su uz ostalo istaknuli:

blank

-Vlada ŽP na sjednici krajem prošle godine, izdvojila je ukupan iznos od 210.000,00 KM za nabavku dva sanitetska vozila, jedno za potrebe Doma zdravlja Orašje, a drugo za Dom zdravlja Odžak. Danas smo posjetili objekt novog Doma zdravlja u Orašju i uvjerili se također u planirani intenzitet radova na unutrašnjem uređenju novog objekta. Dovršetak radova i preseljenje u nove prostorije, planirano je za oko tri mjeseca. Isto tako završen je i projekt prekogranične suradnje, kojeg smo imali sa Domom zdravlja Županja kroz koji smo nabavili jednu stomatološku stolicu u vrijednosti od oko 50.000,00 KM, kazao je ministar Damir Živković.

blank

Po riječima ravnatelja dr. Ivana Benkovića, sanitetsko vozilo je namijenjeno za svakodnevni prijevoz 15-tak dijaliznih pacijenata do Centra u Odžaku, dakle za pacijente koji zaslužuju imati kvalitetan prijevoz zbog prirode svoje bolesti. Prijevoz obavljaju u dvije smjene do Odžaka, tako da dnevno prijeđu blizu 300 km“, naglasio je dr. Benković i izrazio zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog projekta prekogranične suradnje sa DZ Županja. –Odobren nam je projekt u kojem smo aplicirali za stomatološku stolicu, uz sufinanciranje Vlade RH i ministarstva zdravstva ŽP, istaknuo je ravnatelj dr. Benković.

Izvor: Županija Posavska 

blank