blank

SAOPŠTENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE ŠAMAC NA DAN 30.03.2020.G

 1. Štab za vanredne situacije opštine Šamac donio je odluku da se otkazuju sve aktivnosti u vezi sa proslavom 15. aprila – Dana opštine Šamac.

  Opštinski štab dao je preporuku Upravnom odboru JPU „Radost“ Šamac da donese Odluku o oslobađanju naknade za usluge obdaništa za mjesec mart.

  3. Od sutra, 31.03.2020. godine, timovi higijensko epidemiološke službe JZU Dom zdravlјa Šamac će ponovo vršiti dezinfekciju stubišta stambenih zgrada na području naselјenog mjesta Šamac.

  4. Načelnik opštine Šamac ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Šamac je zbog uočenog ponašanja službenika Opštinske uprave koje je suprotno zaklјučku Republičkog štaba za vanredne situacije kojim se, između ostalog, u okolnostima vanredne situacije i propisanih vanrednih mjera u cilјu prevencije širenja virusa korona zabranjuju sva javna okuplјanja, i ponašanju istog suprtono odredbama Kodeksa ponašanja službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi (što predstavlјa povredu radne dužnosti) posebno članu 7. stav 2. kojim je propisano da se van radnog vremena službenik ne smije ponašati na način koji može negativno uticati na ugled organa jedinice lokalne samouprave, u skladu sa Zakonom pokrenuo je disciplinski postupak protiv istog.

  5. Na području opštine Šamac do 13 časova 30. marta 2020. godine nema registrovanih slučajeva obolјelih od virusa korona a pod propisanim zdravstvenim nadzorom je 70 lica. Tokom prethodna 24 časa pod nadzor su stavlјena dva lica a ukupno sa današnjim danom iz zdravstvenog nadzora izašlo je 99 lica.
  U karantin na graničnom prelazu Šamac trenutno je smještena 21 osoba, od čega su svi sa teritorije Republike Srpske.
  Sa područja opštine Šamac izvršeno je testiranje jedne osobe na pristustvo korona virusa, rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana.
  Po osnovu izdatih Rješenja o strogoj izolaciji i stavlјanju pod zdravstveni nadzor, Komunalna policija je u prethodna 24 časa kontrolisala 46 lica. Sva kontrolisana lica su zatečena na svojim kućnim adresama.
  Po osnovu povrede zaklјučka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim se zabranjuju sva javna okuplјanja policijski službenici Policijske stanice Šamac u toku prethodna 24 časa intervenisali su na igralištu FK „Crvena zvijezda“ u Obudovcu, na stadionu FK „Borac“ i u ulici Kralјa Aleksandra I Karađorđevića u Šamcu.

Opština Šamac

blank