blank

Japan je u Derventi realizovao projekte vrijednosti svakog oko 80.000 evra, a njihov fokus je na sektoru obrazovanja i zdravstvene zaštite, rekao je danas japanski abasadorom u BiH Makoto Ito koji je sa gradonačelnikom Miloradom Simićem razgovarao o nastavku saradnje.

blank

Simić je rekao da je tokom prethodnih godina Ambasada Japana u BiH sufinansirala pet projekta u ovom gradu, i to veoma značajnih, te je uvjeren da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

“Imamo potrebu u gimnaziji da saniramo biblioteku i to je projekat od 100.000 KM, gdje je fundus od 21.000 knjiga i dosta djece. Razgovarali smo i o Osnovnoj školi `Nikola Tesla`, gdje će se u saradnji Vladom Republike Srpske finansirati radovi od oko pet milioma KM”, izjavio je Simić novinarima.

On je istakao da je upoznao ambasadora o podacima o gradu i njegovim prednostima.

blank

Ambasador Japana izrazio je zadovoljstvo zbog svoje prve posjete Derventi, navodeći da su u Derventi imali pet projekata.

“Ovdje živi državljanka Japana koja podučava japanski jezik i to je jedan od razloga što sam želio da posjetim Derventu. Imali smo mogućnost da razgovaramo o budućoj saradnji i vjerujem da ćemo imati dosta mogućnosti da je i dalje razvijamo”, rekao je Ito.

 

blank